Akyazı'daki orman yangınına 1 tutuklama

Akyazı ilçesine bağlı Boztepe Mahallesi Çatalkaya mevkiinde 22 Temmuz 2025 tarihinde saat 21.30 sıralarında çıkan orman yangınıyla ilgili olarak, Sakarya Valiliği tarafından önemli bir açıklama yapıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, yangının meydana geldiği bölgede yürütülen çalışmalar neticesinde olayla bağlantılı bir şahsın tespit edildiği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ferizli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildi.
Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "22 Temmuz 2025 tarihinde saat 21.30 sıralarında Sakarya ili Akyazı ilçesi Boztepe Mahallesi Çatalkaya mevkiinde bulunan ormanlık alanda meydana gelen yangınla ilgili olarak, olayla bağlantılı bir şahıs tespit edilmiş olup, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ferizli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Yetkililer, orman yangınlarına sebep olan kişi ya da kişilere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurgularken, vatandaşlara da ormanlık alanlarda daha dikkatli olmaları yönünde çağrıda bulundu.