Avukatlara afet eğitimi GÜNCEL

Avukatlara afet eğitimi

Avukatlara afet eğitimi

AFAD İl Müdürü Kaşkaş ile bir araya gelen Baro Başkanı İlknur Ebiz Yıldız, afetlere hazırlıklı olabilmek için her evde ve iş yerinde mutlaka bir Afet ve Acil Durum Çantası ile yangın tüpünün olması gerektiğini ifade etti.

AFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız’ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi. Ziyarette Kaşkaş, Başkan Yıldız’a Afet ve Acil Durum Çantası takdim etti ve çantanın öneminin altını çizerek içerisinde yer alan malzeme ve ekipmanlar hakkında da bilgiler verdi. Ziyarette AFAD eğitmeni Av. Ali Samet Özkurt da yer aldı.

 

İlk 72 saat önemli

İl Müdürü Kaşkaş, 2021 yılının “Afet Eğitim Ve Farkındalık Yılı” olduğunu kaydetti. Kaşkaş, 2021 yılının, toplumdaki afet öncesi bilinç ve farkındalığın arttırılması amacıyla Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edildiğini belirtti. Afetten sonraki ilk 72 saatin önemini de vurgulayan Kaşkaş, Afet ve Acil Durum çantasının afet zedenin ilk 72 saatteki elzem ihtiyaçlarını karşılayabilmek için oldukça önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi ve örnek bir Afet ve Acil Durum çantasını tanıtarak Baro Başkanı Yıldız’a takdim etti.

Avukatlara afet farkındalık eğitimi verilecek

Ziyarette Baro Başkanı Yıldız, deprem bölgesinde bulunan Sakarya’nın tüm afetlere hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Yıldız, “Müdürümüzün verdiği bilgiler doğrultusunda anladık ki bu hazırlıkları yaparken, her türlü afet riskine karşı her evde ve iş yerinde mutlaka bir Afet ve Acil Durum Çantası olması gerekiyor. Ayrıca yangına ilk müdahalede bulunabilmek için evlerimizde, iş yerlerimizde, apartmanlarımızda ortak alanlarda kullanımını bilmek şartıyla, mutlaka yangın söndürme cihazı bulundurmalıyız. Müdürümüze afet çantası ile ilgili bu değerli bilgileri paylaştığı için ve örnek afet çantası hediye ettiği çok teşekkür ediyoruz. Bizler de Sakarya Barosu olarak, meslektaşlarımızın afet farkındalığının gelişmesi, afet risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliği yaratması amacıyla müdürümüzden baromuza kayıtlı tüm meslektaşlarımıza afet farkındalık eğitimi verilmesi sözü aldık” dedi.

 

Afet ve Acil Durum Çantasının içerisinde bulunması gerekenler:

Gıda

Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.).

Önemli belge fotokopileri

Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)

Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri

Zorunlu Deprem Poliçesi

Diplomalar

Pasaport, banka cüzdanı vb.

Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

Giyecekler

İç çamaşırı

Çorap

Yağmurluk

İklime uygun giysiler

Su

Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı.

Hijyen malzemeler

Sabun ve Dezenfektanlar

Diş fırçası ve macunu

Islak mendil

Tuvalet kâğıdı

Hijyenik ped

Diğer malzemeler

İlk yardım çantası

Uyku tulumu veya battaniye

Çakı, düdük, küçük makas

Kâğıt, kalem

Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)