Başkandan çocuklara ziyaret GÜNCEL

Başkandan çocuklara ziyaret

Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, ev ziyaretlerini sürdürerek vatandaşların taleplerini dinliyor ve çocuklar ile yakından ilgileniyor.

Özten, “Çocuklarımızın ilk, orta, lise ve üniversite eğitimlerine kadara yaşadıklarını sorunları en yakın bilenlerden biriyim. Köy okullarında öğretmen olarak görev yaptım. Bir çocuğumuzu bahçede, parkta ve evinin balkonunda gördüğüm zaman hemen heyecanlanırım acaba okula gidiyor mu diye. Yaptığımız bu ziyaretlerde çocuklarımıza okula, gidip gitmediğini soruyor isteklerini dinliyoruz. Ailelerinden de taşımalı eğitim ile ilgili sıkıntı yaşayıp, yaşamadıkları ve sorunlarını dinliyoruz. Çocuklarımızı kız, erkek ayırt etmeden mutlaka okutmalıyız. Her şeye uygun bilgiler yükleyerek onların eğitimine destek olmalıyız” dedi.

Çocukları gördüğü zaman okuldaki durumlarını sorduğunu belirten Özten, "İlçemizde tek bir çocuk malzeme eksikliğinden veya herhangi bir özel sebepten dolayı okula gidemiyorsa belediye olarak her türlü katkıyı yapmaya hazırız. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşmelerimiz devam ediyor. Çocuklarımızın geleceğini hep birlikte hazırlayalım." diye konuştu.

Başkan Özeten yaptığı ziyaretler esnasında bir bayanın kullandığı engelli bisikletinin arızalı olması ve sağlık muayenesine gidemediğini belirtmesi üzerine hemen talimat vererek sorunun çözülmesini istedi.