Bulgaristan Başmüftülüğünden yeni kitap

Bulgaristan Başmüftülüğü’nün yayınevi, dünyaca ünlü filozof, düşünür ve politikacı Dr. Murad Wilfried Hofmann'ın "Bir Alternatif Olarak İslam" kitabını yayınladı.
Bulgaristan Başmüftülüğü’nün yayınevi, dünyaca ünlü filozof, düşünür ve politikacı Dr. Murad Wilfried Hofmann'ın "Bir Alternatif Olarak İslam" kitabını yayınladı.
Hofmann, Almanya’nın Aschaffenburg şehrinde doğdu. Münih'te hukuk ve Cambridge’deki Harvard Üniversitesi'nde ABD Hukuku okudu. Daha sonra 1961'den 1994'e kadar diplomat, Brüksel'de NATO istihbarat müdürü ve daha sonra Almanya'nın Cezayir ve Fas büyükelçisi olarak çalıştı.
1980'de İslâm'ı kabul etti ve ardından Almanya'da en ünlü Müslüman oldu. Kitaplarının ve bilimsel makalelerinin çoğu İslam'ın Batı Avrupa ve ABD'deki yeri üzerine odaklanıyor. Özelikle Kur’an-ı Kerim’in Almancaya çevirisi konusunda yaptığı işbirliği önemlidir. Bu Almanca Kur’an-ı Kerim Meali 1998'de yayımlanmıştır.
Hofmann, uzun yıllardır Almanya Müslümanlar Merkezi Konseyi'nin bir üyesiydi. 2009 yılında "Yılın Müslüman Şahsiyeti" seçildi.
Hofmann, 13 Ocak 2020 tarihinde 89 yaşında vefat etti.
Özet:
İslam dünyasındaki son trajik olayların ardından İslami yayınlar kitap pazarını doldurdu. Bununla birlikte daha yakından bakıldığında az sayıda yazarın medeniyet olgusu olarak İslam’ın manevi temellerini anlatmaya istekli veya bunu yapabildiği anlaşılmaktadır. Radikal köktendincilik, dini bütünlük, "kutsal savaş (cihat)" ve çoğu kitaplarda damgalanan "İslam Kılıcı" korkusuyla hareket eden bazı okuyucular, yüzeysel politik ve sosyal açıklamalarla yetinmektedirler. Fakat modern Müslümanların dinamikleri ve adanmışlığı, inançları, evrensel din İslam ve maneviyatı hakkında bilgi sahibi olunmadan onlar ne anlaşılabilir ne de onlar hakkında gerçek bir fikir sahibi olunabilir.
Bir Alman Müslümanın kitabı olan bu kitap, oldukça sıcak konuların ele alındığı yirmi bölümde İslam'ı bir din ve medeniyet olarak tanıtmaya çalışıyor. Tarihsel bir bağlamda ele alınan, bilimsel temelli, sorunlara dokunan ve buna rağmen savunmacı olmayan İslam hakkında bir konuşmadır.
Batı dünyası ve komünizm birbirine karşı dururken İslam “üçüncü bir yol” olarak anlaşılabilir, yani bu iki dünya görüşü arasında bir fırsat olarak algılanabilir. Bugün, o (İslam) yeniden dualist bir dünyada yaşamı yönetme projesine bir alternatiftir. İslam'ın 21. yüzyılda dünyaya hakim bir din olacağı gerçeği Batılı gözlemci için açıktır. Bu neden olacak - çünkü Allah böyle istiyor: kitabın başlığı bunu ima ediyor. İslam sadece Batı’nın politikasına bir alternatif olarak ele alınmamıştır, tek alternatif olarak ele alınmıştır.
Kaynak: kırcaalihaber.com

