Çanakkale Şehitleri duyguyla anıldı

Sakarya Valiliği tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı gerçekleştirildi.
Çanakkale Zaferi’nin 109. Yıl dönümünde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı Serdivan Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesinde düzenlendi. Programa Vali Yaşar Karadeniz, Garnizon Komutanı Ramazan Sedat Baş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof.D. Hamza Al, İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, il protokolü, kıymetli gaziler, veli ve öğretmenler katıldı.
Programda öncelikle vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Okul Müdürü Hakan Öztürk’ün açılış konuşmasını yapmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş’ın yaptığı salon programında Serdivan Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı "Meçhul Asker" temalı tiyatral perde gösterimi gerçekleştirildi.
Çanakkale Şehitliğinden getirilen toprağın Vali Yaşar Karadeniz’e takdim edilmesiyle devam eden programda duygusal anlar yaşandı. Hep birlikte sahne fotoğraflarının çekilmesini ardından günün anlam ve önemini anlatan resim sergisinin de açılışı yapıldı. Sergiyi geçen protokol ve davetliler emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ettiler.

