En iyi resmedenler belli oldu

Adapazarı’nda düzlenen ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ temalı ulusal resim yarışması sonuçlandı.
Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü Sosyal-Kültürel Faaliyetler Birimi ve Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi rehberliğinde düzenlenen Adapazarı Belediyesi, BALSANAT ve FİLA Türkiye iş birliği ile yürütülen, ortaöğretim öğrencilerine yönelik ulusal resim yarışmasına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi rehberliğinde sınıf dışı etkinliklerle örgün eğitime katkıda bulunmak, öğrencileri yükseköğretime güdülemek, öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak, resim alanındaki bilgi ve deneyimlerinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen yarışmanın sonuçları belirlendi.
Türkiye birinciliğini İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi/Zeynep Simsar - Danışman Öğretmeni Ebru Kaya, Türkiye ikinciliğini Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel sanatlar Lisesi/ Dilara Erbay - Danışman Öğretmeni Ahmet Altındaş, Türkiye üçüncülüğünü İstanbul Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi/Kübra Kutlu- Danışman Öğretmeni Ebru Kaya kazanırken, mansiyon ödüllerine de Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi/ Ayşenur Arslan - Danışman Öğretmeni Hayati Özmen, Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi/İrem Doğan -Danışman Öğretmeni Ayşe Doğan, Antalya ATSO Güzel Sanatlar Lisesi/ Doğa İstanbullu - Danışman Öğretmeni Fatma Göçer layık görüldü.
Ön elemede ilk 30’a giren eserlerin sergilenmeye ve dijital ortamda yayınlanacak olan sergi kataloğuna girmeye hak kazandı. Yarışmanın ödül töreni bilgisinin salgının seyrine göre ilerleyen tarihlerde yapılacağı ve kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.
Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ temalı ortaöğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ulusal resim yarışmasının öğrencilerin yeteneklerini keşfetme ve ortaya koyma adına yapılan önemli bir çalışma olduğunu, öğrencilerin resim alanındaki bilgi ve deneyimlerinin artmasına katkıda bulunmak, kültürel ögelerini tanımaları, benimsemeleri ve soluduğu değerleri yansıtabilme adına kıymetli olduğunu belirtti. Müdür Bakırtaş ayrıca yarışmayı destekleyen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

