Ferizli’de aşılama seferberliği

Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü Ferizli Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilçedeki halk pazarının girişinde aşılama seferberliği kapsamında çadır kuruldu.
Koronavirüse karşı aşılama seferberliği başlatan Sakarya Sağlık Müdürlüğü, Ferizli’de vatandaşların sorunsuz bir şekilde aşılanması için çadır kurdu. Ferizli Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Gülşah Yılmaz, “Sağlık Bakanlığımız ve il müdürümüzün talimatları ile yerinde aşı çalışmalarımıza halk pazarından başladık. Ekiplerimiz pazarın girişinde kurdukları çadırda vatandaşlarımıza hem aşı yapıyor hem de aşılanmanın önemini anlatıcı bilgilendirmelerde bulunuyoruz” dedi.
Ayrıca, Ferizli diğer ekiplerinde OSB’deki fabrikaların çalışanlarına yönelik yerinde aşılama çalışmasına devam ettiklerini belirten Yılmaz, “Ferizli'de sağlık merkezlerimizde yapılan aşı miktarı toplam 17 bin doz olmuştur. İlçe nüfusumuzun yüzde 52’si aşılanmış durumdadır. Hedefimiz ilçemizde en kısa sürede aşılamayı tamamlamaktır. 18 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın aşılanmasına gösterilen ilgiden memnunuz. Hedefimiz en kısa sürede iki dozu da tamamlanmış 20 bini dozu geçmektir. Bugün itibariyle ikinci dozu tamamlayan vatandaş sayımız 5 bindir. Kalabalık kurum ve kuruluşlarda, özel sektörlerde çalışan, bu kurduğumuz çadırda da aşılarını olabilirler. Aşı olalım sağlık bulalım” dedi.

