GAKE’den nefes kesen tatbikat

Akyazı merkezli olarak kurulan Genç Arama Kurtarma Derneği Ekibi (GAKE), ilçede enkazda depremzedelerin tahliyesi için nefes kesen bir tatbikat gerçekleştirdi.
Genel merkezi Akyazı’da bulunan afet öncesi, sırası ve sonrasında gönüllülerle hizmet verecek olan Genç Arama Kurtarma Derneği Ekibi (GAKE) eğitimler tüm hızıyla sürüyor. GAKE Ekibi son olarak Akyazı Konuralp Mahallesi’nde enkazda yaralı arama tatbikatı düzenlendi.
Senaryo gereği ilçede meydana gelen deprem sonrasında kriz merkezinin yönlendirmesiyle Konuraap Mahallesi, 2049 Nolu Sokak’ta 3 katlı binanın çökmesi sonucu enkazdan yaralı kurtarma tatbikatı yaptı. 6 dairenin olduğu binada 15 kişiye ulaşmaya çalışan arama ekibi zorlu bir arama kurtarma çalışması yaptı. 11 saat süren kolluk kuvvetleri ve sağlık ekiplerinin de müdahil olduğu tatbikatta yaralı 5 vatandaşa başarıyla ulaşıldı. Yine senaryo gereği bir vatandaşı cansız bedeni enkazdan çıkarıldı.
GAKE Derneği yetkilileri, “Genç Arama Kurtarma Ekibine gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımız 0539 323 6210 veya gakemerkez@gmail.com adresinden bize ulaşabilirler. Amacımız deprem ve diğer afetlere hazırlık için bilinçlendirmek ve gönüllü sayımızı artırmaktır” diyerek çağrıda bulundular.

