Hafızların icazet heyecanı GÜNCEL

Hafızların icazet heyecanı

Erenler ilçesinde bulunan Şehit Bülent Yurtseven Hafızlık Proje Okulu 21 Mayıs'ta gerçekleşecek olan büyük icazet merasimine hazırlanıyor.

İlk icazet merasimini 2019 yılında 72 hafızla gerçekleştiren bu başarılı okul, bu yıl 181 hafızın icazetini  alacağı  büyük bir  organizasyon hazırladı.

 

              21 Mayıs 2022 Cumartesi  günü Serdivan Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşecek  olan bu icazet merasimine  yoğun ilgi olacağı düşünülüyor.

 

Ayasofya'yı Kebir Camii Şerifi  İmam-Hatîbi meşhur kâri  Ferruh Müştuer' in Kur'an-ı Kerim tilavet edeceği  merasime ,  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sakarya  Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül , Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce,  İl Müftüsü Hasan Başiş, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’nın yanı sıra bürokrasiden ve sivil toplum kuruluşlarından üst düzey  protokolün katılması bekleniyor.

 

 

        Program, Hafızlık proje okulu öğrencisi  Kur’anı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nda Türkiye derecesi olan Ömer Faruk Canbazlar ‘ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak. Yine bu okul öğrencilerinden Ezanı Güzel Okuma İl birincisi Bedirhan Buğra Koçak’ın  Ezan, Hafızlık ve Kur’anı Kerimi Güzel Okuma Yarışmalarında birçok derecesi bulunan Mustafa Ensar Kahraman’ın  Sela okumasının ardından okul öğrencilerinin Hoşneva Musiki Korosu şefi Ahmet Gencer eşliğinde  ilahi dinletisi , sinevizyon gösterileri , icazet belgelerinin verilmesi ile devam edecek ve seyircilerin arasında yapılacak çekilişle son bulacak.