İngilizce öğretmenleriyle buluşma GÜNCEL

İngilizce öğretmenleriyle buluşma

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı'nın öğretmenlerle bir araya geldiği Öğretmenin Emeği Sohbetin Demi buluşmalarının 16.’sı Sakarya Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte sürdürülen English Together (Birlikte İngilizce) projesi mesleki girişim grubunda ilimizde görev yapan 17 İngilizce öğretmeninin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, öğretmenlerle okul dışı ortamlarda bir araya gelmenin önemine değinerek 16.’sı gerçekleştirilen öğretmen buluşmalarının tematik konularla ve ilçe buluşmaları şeklinde devam edeceğini söyledi.

English Together projesi mesleki gelişim grubunda yer alan ilkokul, ortaokul ve liselerde görevli öğretmenler projeye dair yaptıkları faaliyetler hakkında bilgilendirmede bulundular. Sakarya’da çocuklarının yabancı dil eğitimi konusunda daha ileri noktalara taşınması için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı, “Bakanlığımız tarafından İngilizce eğitiminin önemsenen bir konudur. Bakanımız Mahmut Özer’in başlattığı seferberlik kapsamında İngilizce eğitimine yönelik de ilimizde farklı çalışmaların sürdürülüyor. İlimizin eğitim stratejilerinin, uluslararası boyutlara taşınması noktasında da Erasmus+ çalışmalarıyla büyük ölçüde yol alındı. Bunun dışında öğrencilerimizin çok yönlü olarak yetiştirilmesi için birçok projeyi sürdürüyoruz. Tüm projelerde Valimiz Çetin Oktay Kaldırım’ın sınırsız desteği için bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Buluşmaya katılan öğretmenlere de toplantının sonunda teşekkür eden İl Millî Eğitim Müdürü Savaşçı, başarı dileğinde bulundu.