Meslek ömürleri kısalıyor

‘Bilgi Çağında Girişimcilik ve İnovasyon’ konulu söyleyişiyle SUBÜ Konuşmaları’nın 109’uncu konuşmacısı olan Dijitalpark Teknokent İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin “Türkiye’nin küresel rekabette öne çıkmasının yolu, bilgiye dayalı teknolojiler ve inovasyon kültürünün güçlendirilmesinden geçiyor” dedi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 109’uncu konuşmacısı ‘Bilgi Çağında Girişimcilik ve İnovasyon’ konulu söyleşiyle Dijitalpark Teknokent İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin oldu. Moderatörlüğünü SUBÜ Üniversite–İş Dünyası İş Birliği Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Zahid Yıldız’ın üstlendiği söyleşide; Ar-Ge ve inovasyonun ülkelerin kalkınmasındaki rolü, bilgi çağında girişimcilik ve teknoloji ekosistemi, teknoparkların dönüşümü ve dijital çağın dinamikleri ile inovasyonun ekonomik değer üretimindeki etkisi üzerine konuşuldu.
2001 dönüm noktasıydı
Teknokentlerin gelişim sürecini değerlendiren Dijitalpark Teknokent İstanbul Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, “Türkiye’de teknoloji geliştirme bölgeleri 2001 yılında çıkarılan kanunla birlikte gerçek bir çerçeveye kavuştu. Üniversiteler eliyle bilgi üretimi ve bunun teknolojiye dönüşmesi konusunda önemli ilerlemeler kaydedildi. Teknoparklar bu dönüşümü mümkün kılan yapılar olarak Türkiye’nin rekabet gücünü arttıran merkezlere dönüştü” dedi.
Bilginin katlanma hızı artıyor
Bilgi çağının yapısal özelliklerine değinen Engin, “Bugün artık güç, bilginin kimde olduğuyla doğrudan ilişkilidir. Tarım ve sanayi toplumlarının aksine çağın dönüştürücü unsuru bilgi ve onu işleme kapasitesidir. Üniversitelerde üretilen bilgi; teknoparklarda teknolojiye, ardından ekonomik değere dönüşüyor. Bilginin katlanma hızı her geçen yıl artıyor ve buna uyum sağlamak ülkelerin rekabet gücünü belirliyor” diye konuştu.

