‘Nerede bir Türk var ise ulaşacağız’

Balkan Rumeli Türkleri Konfederesyonu Yurt Dışı Faaliyetleri Komisyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, “Balkanlarda nerede bir Türk var ise, kendilerine ulaşma gayretimiz devam edecek” dedi.
Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Yurtdışı Faaliyetleri Komisyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Erol Ulu ve Balkan Türkleri Federasyon Başkanı (Büyükkarıştıran Belediye Başkan Yardımcısı) Erhan Pekkan, Makedonya Cumhuriyeti’nin Doğu Makedonya bölgesine bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi. Heyet ziyarette bölgede yaşayan Türkler, akraba ve Müslüman topluluklar ile görüşerek bilgi alış verişinde bulundu.
Başkan Hacıoğlu, “Makedonya Cumhuriyetinin Doğu Makedonya bölgesinde yaptığımız ziyaretlerde Türkler ve Akraba Müslüman Toplulukları ile kurumlar ve Sivil toplum Kuruluşları, Türk Demokratik Partisi Başkanı Orhan Barov ve yönetimi ile görüşerek bölgede bugüne kadar yapılan ortak çalışmaları ve yeni yapılması düşünülen projeleri değerlendirdik. Yapılan ziyaretler çerçevesinde T.C Kırklareli/Büyükkarıştıran Belediyesinin kardeş Belediye olan Konçe Belediyesinin Bayramına da katılarak Konçeli Türkler ile buluştuk ve hasret giderdik” dedi.
Hacıoğlu, “Son nüfus sayımında Konçe de yaşayan Türklerin sayısı ’yi geçtiğinden Ağustos ayından itibaren Konçe Belediyesinde ve tüm resmî dairelerde Türk Bayrağı asılı olacak. Konçeli kardeşlerimiz resmî işlemlerini Türkçe yapacak olmanın mutluluğunu yaşamaktadırlar. Bu çakışmada Başta TDP Konçe İlçe Başkanı Orhan Barov olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu olarak Balkanlar’da nerede bir Türk var ise, ona ulaşma gayretimiz devam edecek. Balkan ülkelerinde yaşayan Türklerin bir ortak paydada buluşması ve beraberce hareket etmeleri için çalışmalarımız devam edecek.”
Makedonya Cumhuriyeti Doğu Makedonya Konçe Belediye Başkanı Zlatko Ristov da yaptığı değerlendirmesinde, “ Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Yurt Dışı Faaliyetleri Komisyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Başkan Yardımcısı Erol Ulu, Federasyon Başkanımız Erhan Pekkan’a İki kardeş belediye olarak hazırladığımız projelerin gerçekleşmesinden sonra halkımızın da arasında memnuniyet yaratmıştır. Yapılan çalışmalarımızda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Konçe Türk Demokratik Partisi İlçe Başkanı Orhan Barov da, “Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Yurt Dışı Faaliyetleri komisyonu başkanımıza ve yönetim kuruluna Türkiye ile aramızda köprü oldukları için teşekkür ediyoruz” dedi.

