Öğretmenlere Halk Oyunları kursu GÜNCEL

Öğretmenlere Halk Oyunları kursu

Adapazarı’nda öğretmenler için Türk Halk Oyunları Kursları başlıyor.

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Halk Eğitim Merkezi ve Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi iş birliği ile Şehit Fatih Kemal Yarar Ortaokulu Müdür Yardımcısı/Müzik Öğretmeni ve Sakarya ili Türk Halk Oyunları Federasyonu Ulusal Hakemi Can Özcan’ ın rehberliğinde öğretmenlere yönelik olan “Türk Halk Oyunları Kursu” başlıyor.

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı kapsamında Türk halk kültürünün önemli bir parçası olan “Türk Halk Oyunlarını” yaygınlaştırmak, kültürel değerleri korumak, öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak ve sosyal kaynaşmayı sağlamak amacıyla planlanan halk oyunları kursu faaliyete geçiyor.

Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda çalışan öğretmenleri kapsayan halk oyunları eğitimlerinin ücretsiz verileceği kursların sonunda kurs sertifikası verilecek. Kursa katılım sağlayan öğretmenler aldıkları sertifikalarla okullarındaki öğrencilere, eğitim verme ve kendi ekiplerini kurarak etkinliklere katılma fırsatına da sahip olacaklar.

Kurs sürecinde ve sonunda oluşturulan halk oyunları ekipleri ile yarışmalara ve etkinliklere katılım sağlanabileceğini, zorlu salgın şartlarına rağmen farkındalık, birlik ve beraberlik yolunda kültür aktarımını sağlamaya çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Kurs Eğitmeni Can Özcan, desteğini esirgemeyen Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne, Adapazarı Halk Eğitim Merkezine ve Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesine teşekkür etti

Türk Halk Oyunları Kursu bilgilendirme toplantısının bugün saat 19.00’ da Ozanlar Anadolu Lisesi Konferans Salonu” nda yapılacağı ve çalışmaların Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleştirileceği açıklandı.  Adapazarı İlçe Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, “Kültürel değerlere sahip çıkmak, değerleri korumak ve yaygınlaştırmak amaçlıyla düzenlenen bu etkinlik çok önemlidir. Her daim öğrenen konumunda olan öğretmenlere destek veren Adapazarı Halk Eğitim Merkezine, Hacı Zehra Akkoç Kız Anadolu Lisesine ve kültür aktarımında önemli bir rol üstlenen Can Özcan’a teşekkür etti ve katılım sağlayacak öğretmenlere, değerlerimize sahip çıkmak amaçlı attığınız her adım, kültürümüzün geliştirilerek yaşatılmasına büyük katkıdır” dedi.