SGK Söğütlü'den uyarı GÜNCEL

SGK Söğütlü'den uyarı

Söğütlü Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Salih Zeki Ocak, Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve prim borçları ödemelerinde son gün uyarısı yaptı.

Müdür Ocak, “7326 Sayılı Kanun yapılandırma taksitli ödemeyi tercih edip ödeyemeyenlerin taksitli ödemeyi peşine çevirip gecikme zammı ile birlikte ödeme imkanı vardır. SGK borçlarına ait ilk taksiti süresinde ödeyemeyenler taksitle ödeme seçeneğini seçmesine rağmen, ilk taksit ödemesini 30 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştiremeyenler, SGK' ya başvurup talepte bulunmaları hâlinde borcun tamamının geç ödeme zammıyla birlikte peşin olarak 31 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar ödeyebilecek. Bu bağlamda yapılandırma haklarının kaybolmaması için iş yerinin tescilli bulunduğu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine/Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüklerine başvurarak taksitli ödeme yapılandırmasının peşin ödemeyle yapmak istediklerine dair başvuru yapmaları lehlerine olacaktır” dedi.

Õte yandan GSS borçlarında ödeme kolaylığı devam ettiğini hatırlatan Müdür Ocak, “GSS primlerinin de ödemelerinde son gün 31 Aralık’tır. 2021/Nisan ayı ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) primlerinin 31.12.2021 tarihine kadar ödenmesi halinde, gecikme cezası ve gecikme zammı silinmiştir. Bu kapsamdakiler kanunun yayımı tarihinden itibaren de 60 gün ve daha fazla süreye ilişkin prim borçları olmaması halinde 31.12.2021 tarihine kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabilecektir. Yapılandırılmış prim borcu ödemeleri e-Devlet'ten yapılabildiği gibi, SGK' nin anlaşmalı olduğu bankaların şubeleri, ATM'leri, internet veya mobil bankacılık aracılığıyla da gerçekleştirilebiliyor” şeklinde konuştu.