Söğülü'de Japon rüzgarı esti GÜNCEL

Söğülü'de Japon rüzgarı esti

Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği Yerel Projeler Hibe Programı kapsamında Söğütlü Belediyesine hediye edilen tam teşekküllü ambulans için teslim töreni düzenlendi.

Söğütlü Belediyesi Festival Sahasında gerçekleşen teslim törenine Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Yerel Projeler Hibe Program Sorumlusu Akufumi Doma, İlçe Kaymakamı Cevat Gün, Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, sivil toplum örgütleri temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Teslim töreni öncesinde ilçede esnafları gezerek vatandaşlarla sohbet eden Japon diplomat Akufumi Doma gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldı. Japon ve Türk Bayrakları ile süslenen ilçede turlayan Doma’nın ekmek fırınına ilgi göstermesi dikkat çekti. Fırında ekmeğin yapılışı hakkında konuğuna detaylı bilgi veren Başkan Özten, daha sonra vatandaşların çay davetine katıldılar. İlçede herkesin ilgisiyle karşılaşan Doma dostluğun süreceğini söyledi.

Teslim töreninde konuşan Doma, “Yaptığımız araştırmalardan sonra sağlık aracının Söğütlü Belediyesine verilmesi kararı verilmesi bizleri de heyecanlandırdı. Bizzat kendim buraya gelmek ve sizleri görmek istedim. Aracımızı daha önce ilçemize göndermiştik hizmete alındığını görmek bizi ayrıca sevindirdi. Bu araç ile birçok insanın sağlığına kavuştuğunu görmek ve duymakla da mutlu olduk. Söğütlü’de gördüğümüz ilgi ve sıcak dostluklar hiçbir zaman unutulmayacaktır.  Dostluğumuzun daimi olması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Söğütlü İlçe Kaymakamı Cevat Gün’de hibe desteğini için teşekkür ederek yaptığı konuşmasında, “Devletler arasında her zaman dostlukların gelişmesi ve herhangi bir doğal afetlerde yardımlaşmaları çok güzel davranıştır. Söğütlü Belediyesi’nin hazırlamış olduğu son teknoloji ile donatılmış ambulansı da hibe olarak alması önemli bir başarıdır. Japon devletine ve yetkilileri bu duyarlı davranışları için teşekkür ediyorum” dedi.

Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten’de, “Japonya Büyükelçiliğimize ve özellikle ayrıca bir dostluğumuzun oluştuğu Akifimu Doma beyefendiye çok teşekkür ediyoruz. Her iki devlet için bizlerde birer elçi olduk. Bu dostluğumuzu sürdürerek pekiştireceğiz. En yakın samanda bizlerde Ankara'da büyük elçiliğine ziyarette bulunacağız” dedi. Daha sonra ambulansın teknik özellikleri tanıtılarak açılışı ve anahtar teslimi yapıldı. Belediye Başkanı Koray Oktay Özten tarafından, Hibe Sorumlusu Akifimu Doma’ya ve emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.