Söğütlü'de Kurt yeniden seçildi SİYASET

Söğütlü'de Kurt yeniden seçildi

Söğütlü AK Parti 7. Olağan Genel Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri alınarak gerçekleştirildi.

Kapalı pazaryerinde düzenlenen kongreye partililer, ateşleri ölçülüp, maske kontrolleri yapıldıktan sonra alındı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongreye AK Parti Sakarya Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Recep Uncuoğlu, Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, partililer ve davetliler katıldı.

Kongrede konuşan Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın şehirlerin şehri olduğunu dile getirerek “Hani derler ya dünyada 72 millet yaşar diye. Aslında Sakarya’da 72 millet yaşar. Türk’ü, Abhaz’ı, Arnavut’u, Boşnak’ı, Laz’ı, Çerkez’i, Kürt’ü, Özbek’i Kazak’ı, Kırgız’ı, Arap’ı hepimiz bir arada yaşıyoruz.  Dünyanın bir minyatürü gibiyiz. Çok çeşitli ve zengin bir kültürümüz var. Burada bulunan herkes kendi kültürünü çekinmeden yaşayabilir. Çünkü burada yaşayanlarda artık etnik kimliğin bir hükmü kalmaz. Burada yaşayan Sakaryalıdır. Burada geçer akçe Sakaryalılıktır” dedi.

Şehrimize ve milletimize en iyi hizmeti getirmenin gayreti içinde olduklarının altını çizen Başkan Ekrem Yüce, “Söğütlü’de 35 kilometreye tekabül eden toplam 39 bin 744 ton asfaltlama çalışması yaptık. Bunun yanı sıra Söğütlü’nün istihdam kapasitesini artırıyor; ilçemizin ekonomisine katkı sağlıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nin yanına çikolata fabrikası ve mısırözü yağı fabrikası kuruyoruz. Söğütlü ve Ferizli’nin atık sularını ise Karaman Arıtma Tesisi’nde arıtarak çevreyi koruyoruz. Yine Söğütlü’de yaşayan hemşerilerimizin içme suyu ihtiyacını karşılamak için içme suyu altyapısını yeniliyoruz. Şehrimizin tamamı ve Söğütlü’de yapımı devam eden proje ile 218 bin 581 metrelik yeni şebeke hattı inşa ediyoruz” dedi.

Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Söğütlü İlçe Başkanlığı’na yeniden seçilen Selçuk Kurt ve yönetimini tebrik ederek, kongrenin hayırlı olmasını temenni etti. AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Muhalefetin iktidarda olan işini savsaklar iktidarda olan rehavete kapılır iktidarda olan işini kolayından yapar anlayışına hiçbir zaman bu teşkilatlar yürütmesiyle, bütün kademeleriyle böyle bir anlayışa girmedi. Kaldı ki 19 yıldan beri çok farklı kademelerde görev almış zaman zaman yan yana omuz omuza olmuş, zaman zaman bazı fikir ayrılıklarıyla ters düşmüş olsalar bile yine birbirine kardeşlik hukukuyla bağlı yine birbirine ihtimam gösteren birbirine saygı gösteren birbirine omuz verip taşıyan bir teşkilatçılık anlayışını hamdolsun sürdürüyoruz. Sürdürmeye kararlıyız, gayretliyiz buna inancımızda var. Bizi başka partilerden diğer siyasi görüşlerden ayıran en önemli husus budur. Kongremiz hayırlı olsun” dedi.

İl Başkanı Yunus Tever, “Bu kongreler bizlerin bayram günleridir. Heyecanımızın arttığı gücümüzün şahlandığı inancımızın pekiştiği günlerdir. İnşallah bugünlerle birlikte yeni kurulacak kadrolarla tazelenmeyle, yeni bir besmeleyle, 2023'e daha da çok çalışarak Cumhurbaşkanımızın o üzerindeki yükten nasıl bir parça alabiliriz diye onun gayreti içinde olacağız. Bütün ilçe başkanlarımızla bunun sözünü veriyoruz. Çok şanslı bir dönemdeyim il başkanı olarak İlçe Başkanlarımızla, Belediye Başkanlarımızla, Büyükşehir Belediye Başkanımızla çok verimli bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Yönetim kurulu

Yeniden Selçuk Kurt seçildiği kongrede yönetim kurulunda şu isimler yer aldı. Erdal İnanç, Adnan İlkis, Halil Kayar, Orhan Kotan, Kevser Sırtlı, İsmail Sarp, Suat Dirhemci, Cengiz Erez, Hilal Erdoğan, Kadir Gökhan Karaca, Adnan Ceylan, Aydın Arıkan, Sadettin Haskara, Kübranur Duman

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri; Yusuf Çolak, Fazlı Yeşilyurt, Hakan Bölükbaş, Ercan Köseoğlu, Adem Gündoğan, Halil Çetinkaya, Enver Görgün, Kadir Ataol

İl Delegeleri Asil; Selçuk Kurt, Koray Oktay Özten, Hüseyin Genç, Ertuğrul Özcan, Adem Fidan, Necnettin Alper, Mehmet Alper Yüksel, Sinan Bilgin, Çiğdem Başkan, Erdal İnanç, Orhan Kotan, Yusuf Çolak, İsmail Sarp

İl Delegeleri Yedek; Nebi Başkan, Cengiz Erez, Adnan İlkis, Halil Kayar, Kadir Gökhan Karaca, Adnan Ceylan, Aydın Arıkan.

Kaynak: Sakarya Yenigün