Söğütlü Kalesi turizme kazandırılacak

Söğütlü ilçe merkezinde bulunan tarihi kalenin turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.
Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, kalede yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, “Söğütlü kalemizi Kültür Bakanlığınca 2 arkeolog, iki mimar ve diğer teknik 5 personelle birlikte sürekli inceliyoruz. Kale içinde ve dışında sondaj çalışmalarına başlandı. Bu sondaj çalışmaları ile kalenin kimliğini ortaya çıkarılacak. Bugün kadar yapılan çalışmalarda sadece giriş kapısı açılmış, temizlenmiş durumdadır ve ilgili arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyorlar” dedi.
Özten, “Bizlerde belediye olarak temizlik ve diğer istenilen malzemelerin temini konusunda yardımcı olmak için ekiplerimizi görevlendirdik. İnşallah en yakın zamanda tarihi kalemizin kimliğini tam olarak çıkarır ve sonrasında kültür turizmine kazandırırız. Kalemizde yapılan çalışımalar hakkında valimizde gerekli bilgiyi verdik ve kendisinin de çalışmaları yerinde görmesini istedik” dedi.
Söğütlü kalesinde yapılan proje çalışmalarını takip eden Müze Uzmanı Sanat Elçisi Ebru Savaş’ta, “Söğütlü kalesi, Sakarya'nın doğu sınırını koruması için genç Bizanslılar tarafından yapılmış ve altı tane girişi olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalara kale girişinden başladık ve İl Kültür Müdürlüğümüz ile bakanlığın uzman ekiplerinin yapacağı çalışmalarının ardından projeye yön vereceğiz” dedi. Kaledeki incelemede Söğütlü Belediye Başkan Yardımcıları Adem Fidan ve Murat Tınaz’da yer aldı.

